OPLEV

Østkyst Hustlers

Lørdag

Østkyst Hustlers har eksisteret siden 1995 og er Danmarks ældste aktive rapband. I midten af 90’erne teamede Nikolaj Peyk, som var den kreative drivkraft i MC Einar, op med Bossy Bo fra det det tidligere Flopstarz og den legendariske freestylerapper Jazzy H for at lave en rapføljeton til DRs Børneradio. Og det førte til udgivelsen af debutalbummet ’Verdens Længste Rap’. Den 80 minutter lange rap-roadmovie blev en uventet stor succes, der for alvor trak hiphoppen ud af undergrunden og lærte selv den mest hardcore jyde at råbe: ’Hvorfor er det hele bare så ufedt i Jylland?’

Efter ’Verdens Længste Rap’ troede ingen, at dansk rap kunne blive større. Men det kunne det sagtens. Meget større. Året efter i 1996 udgav Østkyst Hustlers nemlig albummet ’Fuld af Løgn’. Med over 150.000 solgte eksemplarer blev Østkyst Hustlers simpelthen Danmarks største band – uanset genre – og modtog hele seks Danish Music Awards. Det var umuligt at tænde for radioen uden at høre enten ”Han får for lidt”, ”Håbløs, ”Hustlerstil” eller nogle af de andre mange klassikere fra albummet, der til dato har solgt syvdobbelt platin.

Efter albummet ‘Så Hold Dog Kæft’, som udkom i 1998, var der langt mellem udgivelserne. Men Østkyst Hustlers har ikke ligget stille af den grund. Tvært imod har de opbygget et solidt renommé som et af landets mest energiske live-acts. Med et groovy funkorkester i ryggen og et bagkatalog fyldt med massive hits, kan de sparke gang i en hvilken som helst scene fra de mindste til de allerstørste.

I starten af 2020 kom Østkyst Hustlers’ længe ventede fjerde studiealbum ’Titusind Timer’. Titlen referer til, hvor lang tid, det tager at blive mestre til noget. Og når det kommer til rap, har Peyk, Bossy Bo og Jazzy H for længst bevist, at de fortjener den titel.

Følg Østkyst Hustlers

andre artister du kan glæde dig til
Tilmeld vores Nyhedsbrev

og få besked 12 timer før alle andre når vi annoncerer årets kunstnere!